Koplányi Zsombor, a gyermek IV. korosztály edzője értékelte csapata 2023/2024-es szezonban nyújtott teljesítményét.

A 2012-es korosztályunk idén két bajnokságban mérette meg az erejét. A budapest Kőnigh György Gyermek IV és a DVL Gyermek IV-es bajnokságban kellett helyt állnia a fiuknak.

A budapest bajnokságban a Felsőház 7. helyén végeztünk, míg a DVL bajnokságban a Felsőház 3. helyén. Ezek az eredmények abszolút reálisak, de ki merem mondani, ha pár mérkőzésünkön kissé összeszedettebbek és magabiztosabbak lettünk volna és ha elhittük volna, hogy nekünk igen is van keresnivalónk a felsőházban akkor 1-2 helyezéssel mindkét bajnokságban előrébb is végezhettünk volna. Azonban gyerekekről beszélgetünk, akiknek nem állandó a teljesítménye és még belecsúsznak megingások a játékukba.

A legnagyobb munka talán ebben volt az idei évben hogy megtanuljuk azt, hogy hogyan és miként kell készülni és szerepelni egy vízilabda mérkőzésen. Igazán mint fejlődést én csak fél éves távlatból tudok reálisan nézni, hisz azóta dolgozom együtt a játékosokkal, de amit ennyi idő alatt el tudtak sajátítani tudást, az mindenképp dicséretre méltó. Rendkívül sokat fejlődtek a taktikai utasítások kivitelezésétől kezdve az edzésen nyújtott hatékony munka végrehajtásáig. Az edzéslátogatottság mértéke is egy probléma volt kezdetben, de a szezon végére már, úgy hiszem, ezen a problémán is továbblépve dolgozunk és magunk előtt látjuk a célt, ahol igenis jövőre meg szeretnénk nyerni a DVL bajnokságot.

Köszönöm az eddigi hozzáállásukat a fiúknak és a szülőknek is köszönöm a támogatást és azt, hogy a gyermekeik mellett állnak a sportemberré válás rögös útján.

Gyermek IV csapat tagjai: 

Dereskei Gábor, Drabon Marcell, Hajba Ármin, Hajba Máté, Hegyesi Marcell, Horváth Zoltán, Hoschek Zalán, Mókus Áron, Orlovits Kristóf, Pap Márton, Perlai Ottó, Pruzsina Gergő, Szilágyi Barna, Tímár Bálint Ákos, Tóth Péter László, Zink Máté, Burbucs Kristóf, Berecki Dániel

Hajrá TVSE! Hajrá bányász!