Kiss Szabolcs,
a fiú Ifjúsági és serdülő csapatok edzője értékelte csapatai a 2023/2024-es szezonban nyújtott teljesítményét.

Az idei szezon végén a 25 csapatos Fiú Ifjúsági Országos A2 bajnokságon a 11. helyezést értük el, ami 50%-os teljesítménynek mondható, mivel a mérkőzések többségében lehetőségünk lett volna a győzelemre, de összességében elmondható, hogy voltak benne gyönyörű győzelmek és fájó vereségek.

Egy csalódott kvalifikációs torna után nehéz volt újra felpörögni. Szerencsére azonban egy roppant intelligens csapatról van szó, akik nehezen és lassan, de feldolgozták a sokkot és elindultunk azon az úton, ahol már jártunk a korábbi szezonokban. Nem szabad a gyerekeket hibáztatni, nevelni kell és egyben értékes sportembereket adni a társadalom számára. Ez az év a búcsúról is szól, ahol a kiöregedő ifjúsági játékosok kilépnek az utánpótlás korcsoportból, így itt szeretném megköszönni ezen fiúk munkáját és további sport és magánéletbeli sikereket is kívánok Nekik, név szerint:

Komáromi Zsoltnak, Zirigh Balázsnak, Szilágyi Bulcsúnak és Huszti Alexandernek.

Az idei év során Hataier Márk első számú gól felelőssé nőtte ki magát, 87 találatával felhívta magára a figyelmet házon belül és kívül is, mellé a Sáhó Márton, Lichtenstein Ede, Gimes Zétény trió, mint akarat és csapatszintű gondolkodás oszlopos tagjai tudtak leginkább felnőni és a 2007-es serdülő alakulat is szépen odatette magát hétről -hétre az ifi korcsoportban is. Továbbra is két serdülő kapusunk védte hálóinkat Fodor Dávid és Tóth-Fazekas Balázs személyében, ami nekik mindenképpen jó tanuló fázis volt.

Egyes gyerekek egyetemi tanulmányai, valamint a kiöregedés miatt roppant nehéz szezon elé nézünk, mindezek mellett pedig az uszodai problémákat is számításba kell vegyük a nyári edzések tekintetében, de nekünk csak egy feladatunk maradt:

Munka, Munka és Munka.

Az Ifjúsági csapat tagjai:
Balogh Máté, Bodnár Gergely, Fodor Dávid, Gimes Zétény, Hataier Márk, Huszti Alexander, Jakabos Máté, Kisteleki Máté, Komáromi Zsolt, Lichtenstein Ede, Németh Mátyás, Sáhó Márton, Szilágyi Bulcsú, Stolmár Botond, Szűcs Viktor, Tóth-Fazekas Balázs.

A 25 csapatos Fiú Serdülő Országos A2 bajnokságon a 9. helyezést értük el, amivel semmiképpen nem lehetünk elégedettek. A lebonyolításról tudni kell, hogy a három országos csapat együttes átlaga rangsorol az alapszakaszi fordulók után. Így fordulhatott elő az, hogy az alapszakasz első helyből hirtelen a 9-15. helyezésért való rájátszásban találtuk magunkat.

20 lejátszott mérkőzésből mindösszesen kétszer hagytuk el vesztesen a medencét. Nagyon sokat változott a játékunk, az első éves serdülő játékosok, jól kapcsolódtak be a 2007-es korú serdülő játékosokhoz. Látszott a stílus és fejlődés, elsősorban védekezésben, de támadásban sem maradtunk el riválisainktól. Sokszor hatalmas akaraterővel és szívvel jöttünk vissza egy-egy mérkőzésbe, ami a fiúk mindennapi munkájuknak volt köszönhető. Bodnár Gergely csapatkapitányként mozgatta a csapatot belülről, ahol a Jakabos Máté és Stolmár Botond duo fej-fej mellett haladva a 91 találattal holtversenyben, a góllövőlista harmadik helyén végzett.

Kapusaink Tóth-Fazekas Balázs és Fodor Dávid is 50% felett tudott teljesíteni, ami mindenképpen jónak mondható. A következő szezon még nehezebb lesz a serdülő csapatunk számára, amit az uszoda karbantartási munkái is nehezítenek, de igyekszünk megugrani ezeket az akadályokat.

Gratulálok a Fiúknak, van hova fejlődnünk, de az út ki van jelölve, „csak” végig kell rajta menni.

A Serdülő csapat tagjai:
Bodnár Gergely, Fodor Dávid, Gaál Balázs, Gimes Kende, Gürtler Péter, Jakabos Máté, Kővári Péter, Lichtenstein Máté, Nagy Bekény, Németh Mátyás, Stolmár Botond, Szabó Vince, Szurdoki Alex, Szűcs Viktor, Tóth-Fazekas Balázs.

Dolgozunk tovább!

Hajrá TVSE! Hajrá Bányász!