Galler Csaba, a fiú gyermek I-II. csapatok edzője értékelte csapatai 2023/2024-es szezonban nyújtott teljesítményét.

Az idei szezonban a 25 csapatos Fiú Gyermek Országos A2 Bajnokságon a 11. helyezést sikerült elérni. Az egész szezont számomra nehéz lenne értékelni, hisz csak három és fél hónapot dolgoztam a srácokkal, így az együtt töltött hónapokról valamint a jövőbeli tervekről számolok be.

A hirtelen edzőváltást követően a fiúk egy komolyabb, fizikálisabb munkában vettek részt – rámentünk az erőnlétre úgy éreztem, hogy ez hiányos volt náluk, szóval erre fektettem nagyobb hangsúlyt, ezek után pedig a lövőerőt próbáltuk fejleszteni és a játékbeli elemeket gyakorolni. Közben minden hétvégén jöttek a meccsek, amikről úgy éreztem, hogy hétről-hétre egyre jobban bírjuk őket, tovább tudtunk koncentráltak maradni és ez által tovább tudtunk játékban lenni. Én úgy érzem, hogy fejlődtek a gyerekek, a visszajelzések is erről szóltak, szóval az irány semmiképpen sem rossz.


Nyilván van mit csiszolni akár edzésmunkában, vagy éppen játékban, de én köszönöm a srácoknak ezt a közel négy hónapos munkát. Megyünk tovább a munka útján, meglátjuk milyen lehetőségeink lesznek a nyáron az uszodai nehézségek mellett. 
Egy biztos ezzel a szezonnal nem vagyunk elégedettek, de innen csak előre mehetünk!

A gyermek csapat tagjai:

Gimes Kende, Gutai Áron, Gürtler Péter, Hajba Kristóf, Hriagyel Tamás, Isztratuk Noel, Lapáthi Máté,  Lichtenstein Máté, Márkus-Zink Balázs, Nagy Bekény, Nyisztor Magor, Perlai Ottó, Pongrácz Gergő, Rendes Szabolcs, Rusai Csanád, Szabó Vince, Zink Máté.

A Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú bajnokságban (2010) a középház 5. helyén zártuk a szezont. Az egész évről itt se tudok nyilatkozni, csak az elmúlt közel négy hónapról.
A csapat magját szinte ugyanazok a srácok alkották, akik az országos gyermek bajnokságban is meghatározóak voltak. Amit mindenképp ki kell emelnem, hogy ebben a bajnokságban tőlünk csak három-négy 2010-es játszott általában és inkább a 2011-esek és a 2012-esek voltak azok, akiknek szerepet kellett vállalniuk. Ezt az eredmények tükrözték is – sokszor kijött a kor és a fizikai különbség. Ettől függetlenül szerintem egy értékes szezont zártunk. Látták a srácok, hogy milyen egy pesti csapat és annak a játéka, hogy mennyire fizikális is lehet egy mérkőzés.
Bízom benne, hogy segítette a fejlődésünket ez a bajnokság és megalapozta a fiatalabb srácok útját az Országos Gyermek bajnokság felé.

A gyermek II. csapat tagjai:

Gimes Kende, Gutai Áron, Gürtler Péter, Hajba Kristóf, Hajba Ármin, Hriagyel Tamás, Isztratuk Noel, Lapáthi Máté, Jakabos Vince,
Márkus-Zink Balázs, Nagy Anna Csenge, Nyisztor Magor, Perlai Ottó, Rendes Szabolcs, Rusai Csanád, Szabó Veronika, Zink Máté.

Számunkra a DVL Gyermek II. Vízilabda Bajnokság volt a legeredményesebb: a csapat a második helyen zárta a szezont! Nekünk ez egy aranyosan csillogó ezüst érem – sajnos az első helyről gólkülönbség miatt csúsztunk le.
Ettől függetlenül én büszke vagyok a srácokra! A Budapest és az Országos bajnokságok afféle tanuló szezonként szolgáltak számunkra, míg a DVL pedig lehetőséget adott egy éremre, ezzel tudunk is élni. Itt is szinte ugyanaz a csapat állt fel, mint aki az előző két bajnokságban is.

A DVL Gyermek II. csapat tagjai:
Dobos Benjamin, Gimes Kende, Gutai Áron, Gürtler Péter, Hajba Kristóf, Hriagyel Tamás, Isztratuk Noel, Jakabos Vince, Lapáthi Máté, Márkus-Zink Balázs, Nagy Anna Csenge, Nyisztor Magor, Perlai Ottó, Pongrácz Gergő, Rendes Szabolcs, Rendes Levente, Rusai Csanád, Soós Milán, Szabó Veronika,, Zink Máté.

A három bajnokságot összegezve, alapvetően kellően le voltak a gyerekek terhelve. Ritkán volt egy-egy szabad hétvégéjük . Egy ilyen szezonhoz hatalmas dedikációra van szükség, mind a gyerekektől és a szülőktől is.

Szóval itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem még egyszer a gyerekeknek és persze a szülőknek, hogy partnerek voltak egész évben.

Remélem jövőre ennél is értékesebb szezont tudunk zárni, mind eredményben és az edzésmunkában is. Megyünk tovább előre.


Hajrá TVSE! Hajrá Bányász!