Szegeden a Maty éri olimpiai központban rendezték meg a X. Nyíltvízi Országos Bajnokságot. Az extrém körülmények között (a levegő 35 C fok, míg a víz 30 C fok volt), két nap alatt 108 versenyző vágott neki a különböző távoknak, összesen négy korosztályban, ahol a TVSE- t négy versenyző képviselte.

Szombaton délután rajtoltak az 5, 7,5 és 10 kilométeres távok. 5 kilométeren a 14-15 éves lányok között három tatabányai úszó is rajthoz állt nem akármilyen sikerrel. Bartalos Anna első, Pálházi Léda pedig a második helyen ért célba meggyőző fölénnyel több mint 2 percet verve a harmadik helyezettre. Ezzel az eredménnyel kivívták a részvételi jogot a július 12 -14- én Bécsben rendezendő Junior Európa bajnokságra. Ugyanezen a távon Zseni Réka éppen lecsúszott a pontszerző helyezésről, ő kilencedik lett.

7,5 kilométeren a 16- 17 éves lányoknál Virág Réka hősies küzdelemben bronz érmet szerzett.

Vasárnap felüdülés volt a versenyzők számára a mindösszesen 1500 méteres versenytáv. A TVSE- s lányok lemásolták az előző napi eredményeket: Anna első, Léda második, Zseni Réka  egy pozíciót javítva nyolcadik, Virág Réka pedig ismét harmadik helyezést ért el.

Gratulálunk az egész csapatnak!

Edző: Sirkó András, Kocsis Márta

Hajrá TVSE!