A XCIV. Ifjúsági Országos Bajnokság első versenynapján, 2022. június 1-jén szuper eredmények születtek, Jackl Vivien 1500 m gyorsúszásban óriási egyéni csúcsot úszott és a 2005-2006-os lányok mezőnyében ezüst érmet szerzett. Virág Réka 100 m gyorsúszásban és 1500 m gyorsúszásban versenyzett, mindkét számban remek teljesítményt nyújtott és egyéni csúcsokat úszott. Takács Fábió is kiválóan teljesített és 200 m vegyesúszásban neki is sikerült egyéni csúcsot úsznia! 

Országos bajnokság 2. nap délelőtt: Jackl Vivien 200 m pillangóúszásban a 2., 400 m gyorsúszásban az 5. idővel került az „A” döntőbe, Takács Fábió 200 m pillangóúszásban „B” döntőzött, 400 m gyorsúszásban a 13. helyen zárta a napot, Virág Réka 200 m pillangóúszásban a második számú tartalék lett a „B” döntőnél, 400 m gyorsúszásban nem került ugyan döntőbe, de sikerült megúsznia az egyéni csúcsát.

Országos bajnokság 2. nap délután: Jackl Vivien ismét felállhatott a dobogó második fokára, 200 m pillangóúszásban hatalmas egyéni csúcsot úszva ezüst érmet szerzett, majd nem sokkal később a 400 m gyorsúszás döntőjében is remekül helytállt, sikerült egy helyet javítania a délelőtthöz képest, így a 4. helyen ért célba. Virág Réka az egyéni csúcsát megközelítve 200 m pillangóúszásban végül a 18. helyen végzett, 400 m gyorsúszásban pedig szintén úszta az egyéni legjobbját, Takács Fábió a 200 m pillangóúszás „B” döntőjében két helyet javított, igy összesítésben a 12. helyen végzett, 400 m gyorsúszásban pedig 13. lett. 

Országos bajnokság 3. nap délelőtt: A délelőtti előfutamok remekül sikerültek, Jackl Viven 50 m pillangóúszásban új egyéni csúcsot úszott, a kedvenc számában 400 m vegyes úszásban pedig a legjobb idővel került a döntőbe. Virág Réka két számban indult, 50 m pillangón és 200 m gyorsúszásban, mindkétszer sikerült új egyéni csúcsot úsznia. Takács Fábió szintén remekül teljesített 50 m pillangóúszásban éppen lemaradt a ” B” döntőről, így a 17. helyen végzett, de új egyéni csúcsot úszott, 400 m vegyesúszásban pedig hatalmas egyéni csúcsot úszva sikerült bekerülnie a 6. legjobb idővel a délutáni döntőbe.

Országos bajnokság 3. nap délután: Jackl Vivien és Takács Fábió is kitett magáért 400 m vegyesúszásban. Vivien szuper úszással új egyéni csúcsot úszva a tavalyi évhez hasonlóan idén is első helyen végzett az IFI mezőnyben első éves serdülőként, ezzel megvédte bajnoki címét. Takács Fábió tovább javította a délelőtti idejét és újabb egyéni csúcsot úszva az 5. helyen ért célba.

Országos bajnokság 4. nap, utolsó versenynap délelőtt: Jackl Vivien 200 m hátúszásban a 3. legjobb idővel került az „A” döntőbe és 800 m gyorsúszásban is küzdhet az érmekért a délután folyamán. Takács Fábió a délelőtti előfutamokban 200 m háton új egyéni csúcsot úszott, 100 m pillangóúszásban pedig nagyon közel úszott az egyéni csúcsához, a „B” döntő első számú tartalék versenyzője lett. Virág Réka sajnos egy kisebb betegség miatt az utolsó versenynapot kihagyta.

Országos bajnokság 4. nap délután: Szuper szereplés az utolsó napon is: Jackl Vivien igazán kitett magáért, először a 200 m hátúszás döntőjében volt érdekelt, ahol nagyszerű hajrával egy helyet javítva a délelőtti helyezésén, új egyéni csúcsot úszva végül a 2. helyen ért célba. Majd 15 perc múlva már jött is a 800 m gyorsúszás döntője, ahol fáradtan ugyan, de kiválóan versenyezve új egyéni csúccsal végül a 3. helyen végzett. 

Kocsis Márta edző: 

Vivi, büszke vagyok a teljesítményedre, nem volt egyszerű program! Réka, Fabió gratulálok nektek is a kiváló helytállásért és a sok egyéni csúcsért! Szuper teljesítmény volt, büszke vagyok a kis csapatomra!

Kocsis Márta, edző

Összesítésben a 25 csapatból a 10. helyen végeztünk a pontversenyben: 1 arany, 3 ezüst és 1 bronz érem.

Gratulálunk Jackl Viviennek, Virág Rékának, Takács Fábiónak és gratulálunk Kocsis Márta edzőnek! Köszönjük! Hajrá TVSE!


A cikk Kocsis Márta edző beszámolói alapjén készült.
A képek forrása: Magyar Úszó Szövetség, Kocsis Márta