(Fotó: Eurosport Magyarország)

Felnőtt Országos Bajnokság – 2024. április 09-12. – Duna Aréna, Budapest

A TVSE csapatát Jackl Vivien, Virág Réka, Nagy Dalma, Bartalos Anna, Zseni Réka és Takács Fábió képviseli a versenyen. Fábiónak ez a fő versenye, ő az egyetlen felnőtt korú versenyzőnk itt, a lányok az utánpótlás korosztályt képviselik.

Az első nap remek eredményekkel indult. 200 m vegyes úszásban Fábió és Dalma állt rajtkőre. Fábió megközelítette a legjobb idejét, Dalmának sikerült egyéni csúcsot úsznia, Zseni Réka , Virág Réka és Vivien a leghosszabb számban, 1500 m gyorsúszásban versenyeztek.

Mindkét Réka picit elmaradt a legjobb idejétől, Vivien azonban óriási egyéni csúcsot úszott (16:14,39), 20 másodpercet javítva az idején, ami egyben VB “A“ szintidő is, és ezzel a második helyen végzett.

A második napon folytatódott a verseny és itt sem maradtunk döntő nélkül, hiszen Virág Réka, Bartalos Anna és Fábió is a 200 m pillangóúszás “B“ döntőjében szerepeltek és mindhárman egyéni csúcsot úsztak!

A délelőtt folyamán Réka, Anna és Dalma 400 m gyorsúszásban is versenyeztek még, ahol Réka és Dalma új egyéni csúcsot úszott! Vivien a második napon 100 m hátúszásban indult, ahol délelőtt egyéni csúcsot úszott, de a délutáni döntőtől visszalépve pihenőt kapott a harmadik napon megrendezendő 400 m vegyes úszás előtt… és milyen jól tették.

A harmadik napon Jackl Vivien 400 méter vegyesúszásban országos bajnok lett, és olimpiai “A“ szintet ért el! Bartalos Anna is ebben a számban versenyzett és 7. helyezést ért el. Csodálatos érzés a TVSE-nek, hogy két rajtkőnél is úszóink versenyeztek, olyan nevű sportolók mellett, mint Kapás Boglárka és Hosszú Katinka!

(Fotó: Török Attila – Nemzeti Sport – Hosszú Katinka és Jackl Vivien a 400 vegyes döntője után)

Az utolsó napon sem maradtunk érem nélkül!

Vivi a 800 m gyorsúszás döntőjében óriási hajrával a 3. helyen végzett, mellyel új egyéni csúcsot úszott. A nap végére az is kiderült, hogy a lányok mezőnyében a legtöbb LEN pontért járó kupát is Vivi nyerte.

A délelőtt folyamán Virág Réka, Nagy Dalma és Zseni Réka 800 m gyorsúszásban állt rajtkőre, melyben mindhárman nagy egyéni csúcsot úsztak. Bartalos Anna 800 m gyors és 100 m pillangóúszásban remekelt, Takács Fábió pedig 100 m pillangóúszásban indult, ahol megközelítette legjobb idejét!

Gratulálunk az egész csapatnak! Remek 4 nap volt!

Köszönjük Kocsis Mártának és Sirkó Andrásnak a sok-sok munkát és a felkészítést!

Hajrá TVSE!

Jackl Vivien országos bajnokságon elért eredményével összefüggésben megjelent cikkek közül összeszedtünk néhányat:

Eurosport (korábbi cikk): Százévente születik akkora tehetség a magyar sportban, mint Jackl Viven

Eurosport: Jackl Viven űrúszással jutott ki az olimpiára

M4Sport: A 15 évesen olimpiai szintet úszó Jackl Vivien könnyekig hatódva adott interjút

Nemzeti Sport: Újabb versenyzővel bővült a párizsi úszócsapat: a 15 éves Jackl Vivien 400 vegyesen a világ idei második legjobb eredményével győzött

Nemzeti Sport: Jackl Vivien csütörtöki ideje 2 VB- és 4 EB-aranyat ért volna az elmúlt két évtizedben