A 2022. év nyarán a TVSE oktatása igazán széles körben mozgatta meg a gyerekeket és a szüleiket, nagyszüleiket.
A oktatás sorozat meghirdetését követően rengeteg volt a jelentkező.
Néhány szám a tanfolyamokról:
– közel 200 gyermek
– 5 oktató
– 8 hét
– résztvevők legalább 6 országból


A helyek rekord gyorsasággal teltek be, a tatabányai gyerekeken kívül érkeztek a környékbeli településekről is. Miután sokan látogatnak haza nyáron a szüleikhez távolabbi településekről vagy akár külföldről, a nagyszülők is kaptak az alkalmon: lehetőségük volt, hogy unokájuk végre megtanuljon úszni.


Így nagy örömünkre és büszkeségünkre elmondhatjuk, hogy igazi „multikulti” volt ez a tanfolyam: volt itt amerikai, ír, angol, svéd, német, osztrák és svájci „delegáció” is. A gyerekek és az oktatóik is vették a nyelvi akadályokat, és igaz néha „kézzel-lábbal” magyarázva, de valóban megtanították a gyermekeket, illetve a gyermekek tényleg megtanultak úszni.

Az egyik anyuka kedves szavai az oktatásról:

Lehoztam a gyerekeket, három nap után már láttam, hogy mintha úsznának, 5 nap után már mély vízben gyakoroltak, és most 10 nap után az 50-es medencében úsznak! Én nem tudom, hogy csinálták, de nálunk otthon (Amerika) ilyen nincs!

A tanfolyam során volt sok olyan gyermek, aki az alapok elsajátítása után még a nyáron bekerült a TVSE edzői csoportjába vagy 2022 szeptemberétől kezd a TVSE úszó vagy vízilabda edzésein.

Bergendi-Bárd Barbara oktató elmondta:

A csoportos oktatás mellett igény szerint foglalkoztunk sajátos nevelést igénylő gyermekkel is. A szülő jelezte, hogy a korábbi tapasztalatok miatt csak az egyéni oktatást tudja elképzelni a gyermeke számára. A Gyémántfürdő adta a medence bérlési lehetőséget, hogy a gyermekkel külön foglalkozhassunk. Pédául egy autista gyermek, aki korábban semmilyen oktatáson nem vehetett részt, 14 alkalom után önállóan úszott szabályos mellúszásban. Amikor tehát indultak vissza Angliába, jelképesen kidobták a karúszókat, mi pedig egy medencés saját készítésű társassal lettünk gazdagabbak, amit a gyermek készített számunkra.

A tanfolyamok mellett a TVSE úszótáborai is népszerűek és sikeresek voltak, hiszen a meghirdetett helyek megteltek, a táborok a nyári nagy meleg ellenére tartalmasra sikerültek, a szülők elégedetten vették át gyermekeiket a hétvégéken!

További képeket a TVSE Facebook oldalán talál. Kattintson ide!