2022. december 7-10. között zajlott le az úszó utánpótlás rövidpályás országos bajnokság Szegeden, melyen gyermek-, serdülő- és ifjúsági korú úszók mérték össze tudásukat.

A négy nap TVSE mérlege: 5 aranyérem, 4 ezüstérem, 5 bronzérem és számos pontot érő helyezés, döntő.

Jackl Vivien 4 aranyérem, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, 1500 méter gyorsúszásban új korosztályos országos csúcs!

Pálházi Léda 1 aranyérem, 2 ezüstérem, 1 bronzérem

Bartalos Anna 1 ezüstérem, 3 bronzérem

Az utolsó napon sem maradtunk érem és pontszerző helyek nélkül. 800 méter gyorsúszásban sem talált legyőzőre Jackl Vivien, óriási egyéni csúcsot úszott, megnyerte a második leghosszabb medencés gyorsúszó számot is a serdülő korosztályban. A fiatalabbaknál is sikerült az éremszerzés: gyermek korosztályban Bartalos Anna új egyéni csúcsot úszott, a 3. helyen ért célba, Pálházi Léda pedig 4. helyezett lett.

200 méteres hátúszásban Vivi új egyéni csúccsal 4. helyen végzett, 100 méteres pillangóúszásban Virág Réka új egyéni csúcsot úszott: 10. lett, Anna szintén a 10. helyen végzett, Nagy Dalma pedig 11. lett.

A 4x200m gyorsváltó is bejutott a döntőbe, de sajnos kisebb betegség miatt nem tudtak rajthoz állni a lányok délután.

Kocsis Márta edző:

“Fantasztikusan teljesített a kis csapat, és az egyéni csúcsokban sem volt hiány! Gratulálok az egész csapatnak! Vivi, Réka, Anna, Léda, Dalma, nagyon büszke vagyok Rátok, hosszú

négy nap volt, de hatalmas küzdők vagytok! A csak lányokból álló maroknyi csapatunk az éremtábla 8. helyén zárt a 35 club közül. Hajrá TVSE!”

Gratulálunk!