A TVSE lehetőséget kapott, hogy bemutatkozzon a tatabányai Szent Margit Gimnázium és Általános Iskolában a 2022. évi pályaorientációs napon. Várady József, a TVSE vízilabda edzője mutatta be az elsősöknek a sportág szépségeit október 15-én.

A kis nebulók érdeklődve figyelték a gyermek nyelven előadott érdekességeket, a vízilabda kialakulásának történetét, a sportág egyediségét, továbbá Józsi bácsi labdákat, köpenyt, vízilabda sapkát is hozott a gyermekeknek, hogy közelebbről is megismerjék a “kellékeket”.

A diákok kérdéseket is feltettek Józsi bácsinak, méghozzá érdekes és lényeges részletek érdekelték a gyerekeket, mint például, hogy hogyan marad fent a vízen a játékos, miért van a vízilabda sapka oldalán a fülvédő, hány játékos van a vízben egyszerre és Józsi bácsi hány gólt lőtt már be összesen. A rendkívüli tanóra végén egy mesefilmet néztek meg a gyerekek, amely természetesen a vízilabdáról szólt és lerajzolták, hogy mi tetszett legjobban nekik a vízilabdával kapcsolatban, majd egy apró meglepetést is kaptak a diákok.

A TVSE kiemelkedően fontosnak tartja az úszás és a vízilabda népszerűsítését, hiszen egy igazán egyedi és gyönyörű sportágról van szó, amelynek művelése során nem csak állóképességet tanulhat a gyermek, hanem csapatban dolgozni, a közösségért tenni, kitartónak lenni és egészségesen élni. 

Kedves Szülők!

Amennyiben Önök is szeretnék, hogy gyermekük
megismerkedjen a vízilabdával, megtanuljon vízilabdázni,
keressék a TVSE edzőit.
Szeretettel várjuk az Önök gyermekét is!

KAPCSOLÓ CIKK: Gyere vízilabdázni! KATTINTSON IDE!

A TVSE edzőinek elérhetőségét ITT találja.

Köszönjük a segítséget az intézmény igazgatójának, Turzáné Papp Erikának, valamint az 1A osztály tanítóinak Buda Andreának és Csizmár Évának, valamint az 1B osztály tanítóinak Kadarkutiné Jegesi Évának és Ónodiné Németh Katalinnak!

TVSE