Felnőtt Országos Bajnokság – Debrecen – 2022.04.20.-04.23.

A tavalyi évhez képest egy hónappal később került megrendezésre a Felnőtt Országos Bajnokság. Az idei évben Debrecen adott otthont a megmérettetésnek. A TVSE csapatát két nagyon fiatal utánpótláskorú versenyző, első éves serdülőként Jackl Vivien (2008) és Virág Réka (2008) képviselte a versenyen. A csapathoz csatlakozott még Takács Fábió (2004), másodéves ifi versenyzőként. Fábió a tatabányai csapattal készül, de még komáromi színekben állt rajtkőre a versenyen.
Remekül szerepelt mindhárom versenyző a felnőttek mezőnyében, egyéni csúcsokban és csúcsbeállításokban sem volt hiány. A tavalyi évhez képest előrébb lépett a csapat, hiszen sokkal eredményesebben zártuk a versenyt mint tavaly. Viviennek köszönhetően három számban is sikerült a pontszerzés és óriási eredmény született a 400 méter vegyesúszásban, hiszen Vivien Hosszú Katinkával és Sebestyén Dalmával összecsapva a 3. helyen zárta ezt a számot.

Felnőtt mezőnyben ez igen kiváló teljesítmény és természetesen hatalmas élmény volt közvetlenül Hosszú Katinka mellett lévő pályán tempózni! Vivien 200 méter vegyes úszásban a 7. helyen zárt 200 m hátúszásban pedig 8. helyezett lett, így ebben a két számban is sikerült pontot szereznie.

200 méter pillangóúszásban 9. helyezést ért el, 400 m gyorsúszásban a 13. helyen zárt, ezeken a számokon kívül 100 méteres pillangó- és 50 méteres pillangóúszásban állt még rajtkőre a négy napos megmérettetésen. A 100 méteres pillangóúszásban 29. hely, az 50 méteres pillangóúszásban 40. helyen végzett. A csapat másik fiatal versenyzője Virág Réka (2008), aki szintén szuperül teljesített. Réka nem olyan régen állt vissza a teljes munkába, hiszen egy hat hetes kényszer pihenőre volt szüksége váll problémái miatt, ez idő alatt csak lábtempós edzéseken vehetett részt. Ennek ellenére a négy nap alatt nyolc számban indult és szinte mindenhol nagyon közel úszott az egyéni csúcsaihoz. Réka eredményei: 200 méter hátúszás 27. hely, 200 m pillangóúszás 28. hely, 400 m gyorsúszás 32. hely, 100 m hátúszás 37. hely, 200 m gyorsúszás 43. hely, 100 m pillangóúszás 47. hely, 50 m pillangóúszás 52. hely, 100 m gyorsúszás 56. hely.

A versenyen 61 klub úszói küzdöttek egymással a tatabányai lányok a pontszerzéseknek és az éremnek köszönhetően a 22. helyen zárták a csapatversenyt, ami óriási teljesítmény. A csapat harmadik tagja Takács Fábió (2004) a négy nap alatt hat számot vállalt, ebből két alkalommal 100 m és 50 m pillangóúszásban új egyéni csúcsot úszott, 200 m vegyesúszásban beállította az egyéni csúcsát, továbbá 400 m és 200 m gyorsúszásban és 200 m pillangóúszásban állt még rajtkőre, mindhárom számban közel úszott a legjobb idejéhez.

Nagyon büszke vagyok a kis csapatomra, remek teljesítményt nyújtottak utánpótlás koruk ellenére a felnőttek mezőnyében!
A munka folytatódik, hiszen még nagyon sok külföldi és hazai megmérettetés vár rájuk.
Idén legközelebb május 19-20-21-én Vivien részt vesz Prágában a Négy Nemzet versenyén, ahol cseh, szlovák, lengyel és a magyar serdülő válogatott tagjai mérik össze felkészültségüket.

Kocsis Márta

Napi bontás:

Első nap:
Vivi a 200 méteres vegyesúszás döntőjében volt érdekelt, remekül helytállt a felnőttek mezőnyében, összesítésben a 8. helyen ért célba, de két külföldi versenyző is úszott a döntőben, így a magyar mezőny 6. helyén végzett, ezzel értékes pontokat szerzett.
Réka egy hosszabb vállprobléma után, szépen összeszedte magát, a 100 méteres és a 400 méteres gyorsúszásban indult az első délelőtt, mindkét számban közel úszott a legjobb idejéhez, Fábió a 200 méteres vegyesúszásban négy tized másodpercre úszott a legjobb idejétől, ő is a 400 méteres gyorsúszasban állt még rajtkőre az első napon.

Második nap:
Vivien a „B” döntőben állt rajtkőre a 200 méteres pillangóúszásban, ahova a 15. idővel jutott be, de egy nagyszerű úszással kevesebb mint 1 másodpercre megközelítve a legjobb idejét, összesítésben végül a 9. helyen végzett.

Harmadik nap:
Délelőtt is jól sikerült, hiszen Vivi, Réka és Fábió is remekül szerepelt az előfutamokban. Vivi a 400 méteres vegyesúszásban és az 50 méteres pillangóúszásban indult, ahol 50 méteren új egyéni csúcsot úszott. Réka és Fábió a 200 méteres gyorsúszásban és az 50 m pillangóúszásban állt rajtkőre, Réka mindkét számban gyakorlatilag az egyéni csúcsát úszta, Fábió az 50 méteres pillangóúszásban új egyéni csúcsot úszott, a 200 méteres gyorsúszásban pedig alig maradt el az egyéni legjobb idejétől.

Kocsis Márta edző:

„Vivi első éves serdülőként a felnőttek mezőnyében a 400 méteres vegyesúszásban felállhatott a dobogó 3. fokára! Óriási teljesítmény és természetesen hatalmas élmény volt Hosszú Katinka mellett úszni a kedvenc számában! Gratulálok Vivi, nagyon büszke vagyok Rád! Nagyon régen volt az egyesületben felnőtt versenyen érmes helyezés! Folytatjuk a munkát, mert az idei évben még sok megmérettetés vár ránk!”

Réka és Fabió is remekül szerepelt az utolsó napon is, Fabió a 100 méteres pillangóúszásban új egyéni csúcsot úszott, Réka pedig továbbra is szépen építkezik és sikerült a 200 méteres hátúszásban és a 100 méteres pillangóúszásban ismét nagyon közel úsznia a legjobb idejéhez!

A 2022. évi debreceni felnőtt országos bajnokság utolsó napjának végén Kocsis Márta edző gratulált a TVSE versenyzőinek:

„200 méter hátúszásban Vivi megúszta az egyéni csúcsát, megnyerte a „B” döntőt, így összesítésben a 8. helyen végzett! Gratulálok a kis csapatomnak, büszke vagyok Rátok, Vivi, Réka, Fabió csak így tovább!”

TVSE – Kocsis Márta

Kövessen minket a Facebookon is! Köszönjük!

Segítse munkánkat adója 1%-ával! Köszönjük!