Összefoglaló:

Jackl Vivien, a TVSE úszója a magyar válogatott úszócsapat tagjaként részt vett az Ifjúsági Európa-bajnokságon Romániában 2022. július 5-11. között. A bukaresti versenyen nemcsak hogy remekeltek a fiatalok, de utoljára 2005-ben volt arra példa, hogy Magyarország a Junior Európa-bajnokságon az éremtábla élén végzett, egészen pontosan 6 arannyal, 5 ezüsttel és 3 bronzzal távoztak a mieink. Vivien mellett jelen volt Kocsis Márta edző is.

Első nap: Jackl Vivien szerezte meg a magyar küldöttség első érmét az idei Junior Európa-bajnokságon. Vivien, a TVSE fiatal tehetsége 3. helyezést ért el az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságon 400 méter vegyes úszásban 2022. július 5-én Bukarest/Otopeniben.

3. nap: Vivien ezen a napon is remekül szerepelt, a 200m hátúszás középdöntőjében úszhatott, ahol a délelőtti idején kicsit javított és végül a 13. helyen zárta a versenyt.

4. nap: Vivi óriási hajrával szuper időt úszott a 200m pillangóúszás középdöntőjében. Mindössze 8 századmásodperccel maradt le a döntőről. Így összességében a 9. helyen végzett a 2-3 évvel idősebb lányok mezőnyében.

5. nap: 200 m vegyes úszásban állt rajtkőre Vivien.
Kocsis Márta: “Kissé fáradtan, de töretlenül megyünk előre”

6. nap: délelőtt is szuperül sikerült, Vivien 400m gyorsúszásban állt rajtkőre, az egyéni csúcsát úszva végül a 12. helyen végzett.
Kocsis Márta: Nagyon gratulálok és nagyon büszke vagyok arra a teljesítményre, amit a 6 nap alatt végig csináltál! Első éves serdülő versenyzőként ebben az ifi mezőnyben kiváló teljesítmény!”

“Nagyon büszke vagyok Rád, Vivi és ezekre a fantasztikus teljesítményekre, amiket az idei évben eddig elértél! Mi tudjuk, a java még csak most jön!”

Kocsis Márta, edző

Az első napon a 400 méteres vegyes úszás eredményhirdetését követően Vivien így nyilatkozott a MÚSZ-nak:

„Délelőtt elég szomorú voltam, mert csak 4:52-t jöttem, holott legalább 4:50-et szerettem volna. Most a döntő jobban sikerült, bár az egyéni legjobbamat meg akartam javítani, ami nem sikerült, viszont a bronzéremnek nagyon örülök. Pillangón sikerült mennem a többiekkel, a hát nagyon jól sikerült, aztán jött a mell, amelyen még sokat kell fejlődnöm, viszont gyorson vissza tudtam jönni. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy sikerült együtt mennem a nálam idősebb lányokkal, és többüket is sikerült megelőznöm.”

Jackl Vivien (Magyar Úszó Szövetség – Facebook)

Gratulálunk Viviennek és gratulálunk Kocsis Márta edzőnek is! Hajrá, Vivi! Hajrá, TVSE!