Jackl Vivien, a TVSE úszója és Kocsis Márta edző Tenerifén, edzőtáborban készülnek a versenyekre. Vivient két edzés között értük el, és kérdeztük az élményeiről.

TVSE: Mennyi ideig tart az edzőtábor?
Jackl Vivien: Összesen három hetet leszünk kint. Március 6-án érkeztünk és 26-án indulunk haza.
TVSE: Mit csináltatok érkezés után?
Vivien: Mikor megérkeztünk a szállásra, először elmentünk gyorsan enni, majd elfoglaltuk a szobákat, kipakoltunk és egyből mentünk az uszodába, ahol már meg is volt az első bemelegítő edzés délután.
TVSE: Kérjük, meséld el egy napodat az edzőtáborban.
Vivien: Reggel 5:40 körül kelünk, 6-tól van a reggeli. Az első edzésre reggel 7-9 között kerül sor. Utána visszajövünk a szállásra, és újból reggelizünk, majd pihenünk. 12:30-kor ebédelünk, majd kis pihenés után indulunk a második edzésre, ami 14-16 óráig tart, majd utána még egy óra szárazföldi edzés következik. Ezután a szálláson 19 óra körül vacsorázunk, majd pihenés másnap reggelig. Szerda és szombat délután nincs edzés, ott van egy kis szabad időnk, illetve vasárnap szabad programunk van.
TVSE: Hogyan tartod a kapcsolatot a családoddal, barátaiddal? Van-e idő velük csetelni?
Vivien: Minden este telefonon beszélek a családdal, a pihenő időkben pedig viberen és messengeren chatelek velük és a barátaimmal.
TVSE: Van-e lehetőség online tanulásra, amíg az edzőtáborban tartózkodsz vagy később kell pótolni?
Vivien: Online tanulásra nincs lehetőség, a tananyagot és leckét küldik minden nap, megpróbálom még aznap elkészíteni, hogy ha majd hazamegyek, ne legyen egyszerre nagyon sok a pótolni és tanulni való.
TVSE: Miben más egy edzés az edzőtáborban, mint itthon?
Vivien: A környezet, a társaság, a légkör teljesen más. Az edzések erősebbek és kicsivel hosszabb ideig is tartanak, mint otthon.
TVSE: Kikkel edzel együtt az edzőtáborban?
Vivien: Leginkább a saját edzéstervünk szerint úszom, néha viszont bekapcsolódok a nagyobbakhoz, és ugyanazt az edzést ússzuk együtt.
TVSE: Milyen a medence, milyen a víz?
Vivien: A medence nagyon jó, a víz kellemes hőmérsékletű még kora reggel is, bár eléggé sós a víz.
TVSE: Bármit lehet enni?
Vivien: Teljes ellátás van, mindent ehetünk amit szeretnénk, de természetesen próbálunk odafigyelni, hogy mikor mit eszünk.
TVSE: Várod, hogy újra itthon legyél?
Vivien: Bár nagyon jól érzem magam itt, de azért hiányoznak az otthoniak, így jó lesz majd megint a saját medencében a csoporttársaimmal edzeni.


Kedves Márta, kedves Vivien! Jó felkészülést kívánunk! Várunk haza Titeket!
TVSE

Kövesse Facebook oldalunkat is! Köszönjük!