Évzárót tartottak az A/2 osztályban játszó TVSE ifi, serdülő és gyerek csapatai.
A 2021/22 évad országos bajnokságaiban az ifjúsági csapat a 3. helyen, a serdülő és gyerek csapat egyaránt az ELSŐ helyen végzett, ezáltal kvalifikálták magukat, hogy osztályzót játszhassanak az A/1 osztályba kerülésért a 2022/23 szezonban. Ezt a nagyszerű sikert ünnepelte együtt a három utánpótlás csapat egy jó hangulatú bowlingozással egybekötve. Az edzők ezen alkalomból értékelték is az elmúlt hónapok törekvéseit, a játékosok erdeményeit és a csapatok teljesítményét.

Gebauer Lajos – Ifi csapat:

Ifjúsági csapatunk is erején felül teljesített, mert 6 elsőéves ifjúsági játékossal rendelkezünk.
A tavaszi szezonban sajnos volt, hogy ez a kis létszám sem állt rendelkezésre. Előfordultak sérülések és betegségek is, ennek ellenére a 20 csapatból a harmadik helyezést érték el a fiúk! Szenczi Dániel 100 góljával nagyon sokat tett az eredményességünkért, Szabó András pedig a sok bravúros védésével segítette csapatunkat.
OB 1/b csapatunk szintén bravúrosan szerepelt. Igaz, itt mások voltak a céljaink. Ezt sikeresen teljesítette a csapat, és osztályozó nélkül maradt benn az osztályban.


Kiss Szabolcs – Serdülő csapat

2021-22-es bajnokság előtt kitűztünk egy minimális célt a bajnokság végére, mégpedig a kvalifikáció elérését a három korosztály átlaga alapján.

Tudtuk, hogy mi vár ránk, mit miért teszünk és hogy dolgozunk a közös sikerért. Az év jelentős részére a covid rányomta a bélyegét, de a legnehezebb időszakban is a maximumot nyújtották a fiúk.
A felelősség mindig az edzőé, a siker pedig a játékosoké, a kudarcokat pedig tanulásra használtuk fel, ebben viszont nem volt sokszor részünk.
Nem beszéltünk a bajnoki címről mindaddig, míg nem kaptam vissza azt a képet, amire nap mint nap készültünk. Csendben egy szó nélkül dolgoztunk, majd a hétvégi vizsgák alkalmával rendszerint, győztesen hagytuk el a medencét. Jó volt látni, hogy készülnek ellenünk és a rangadók után mi tudtunk mosolyogni. Éreztük, hogy meglesz, majd tavaszhoz közeledve ki is mondtuk magunk között, hogy ezt megcsináljuk, meg fogjuk nyerni a bajnokságot! Rengeteget kaptam a Fiúktól, több játékosom is kimagasló képességű és munkabírású, nagyszerű versenyző típus. Megcsináltuk: BAJNOKOK lettünk egy döntetlen és egy vereség mellett 21 győzelemmel! Köszönöm az egész éves munkát, az együtt eltöltött idő fantasztikus volt. Bízom benne, hogy a tanultakat a fiúk az élet más területén is kamatoztatni tudják. A sport alapja “a győzni akarás”, az eredmény, de emellett az emberi mivoltunkat is meg tudjuk találni és életre szóló barátságokat tudunk kötni egymással, melyre majd évtizedek múlva visszagondolva is pozitív élményként gondolunk.
Ebben az évben két bajnokságban is szerepeltünk, amolyan bonuszként veretlenül behúztuk a Dunántúli Serdülő bajnokságot is.

Nem szeretem a kiemeléseket, hiszen ez egy csapatjáték, ahol csak együtt, egymásért küzdve érhetjük el a sikereket. Az egész csapat kimagaslót nyújtott egész évben, de két fiatalembert szeretnék mégis külön megemlíteni:

Borbély Sándor (kapus): Vázát adja a csapatnak és játékunknak. Elcsépelt mondat: “végy egy jó kapust” -nekünk van. Kiemelkedő edzés-munkájával, sportemberhez méltó magatartásával, társai és ellenfelei tiszteletét is kivívta. Nem véletlen, hogy korosztályos válogatott edzők is felfigyeltek rá és a tanulás mellett elhivatottan készül a jövőre (amiben én nagyon hiszek), hogy bnizony fog ő a világ legerősebb felnőtt bajnokságában szerepelni meghatározó kapusként hosszú éveken át. Vállalja a pluszmunkát és a lemondást ami ezzel jár, hiszen míg a csapattársai már rég pihennek, ő a 2006-os válogatott edzőtáborában készül, hogy kivívja jogos helyét a VB keretben.

Schatz László: Laci vérbeli támadó, lételeme a gól. A vagányság, csibészség és technikai tudás mellett szívesen improvizál. Megértette, hogy miről szól ez a sport, hogy lehet igazi csapatjátékos és miként lesz úgy eredményes, hogy ezzel igazi fazont tud szabni támadó játékunknak. Fontos megemlítenem, hogy az iskolai tanulmányait is jó eredménnyel abszolválja, szép jövő előtt áll a sportban és a tanulásban is.

Kővári Zoltán – Gyermek csapat edző:

Nagy fölénnyel, az egész szezonra jellemző magabiztos játékkal nyertük meg az A/2-es országos gyermek bajnokságot, valamint a dunántúli bajnokságot is.
A csapatom minden tagját dicséret illeti! A fiúk példaértékűen edzettek a teljes szezonban, öröm volt velük dolgozni. Maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel, a hozzáállásukkal, valamit az elért eredményekkel.

Csapatunkból kiemelkedő munkájáért különdíjban részesült Várnagy Petúr és Szenczi Flórián.
Petúr csapatkapitányként mindkét bajnokság gólkirályi címét nyerte el, Flórián pedig gólerős támadó játéka mellett, a védekezésben is kiemelkedőt nyújtott a teljes szezonban. A fiúk teljesítményükkel bekerültek az országos korosztályos válogatott keretbe is.

Kövesd Facebook oldalunkat is! Köszönjük!