Idén Szardínián, Algheróban rendezték meg a Junior Nyíltvízi Világbajnokságot, melyen a TVSE úszója, Bartalos Anna is tagja volt a 12 fős magyar válogatottnak.

A legidősebbek (19-18 éves) 10 km-t, a 17-16 évesek 7,5 km-t, a legfiatalabbak 15-14 évesek pedig 5 km-t úsztak. A verseny zárásaként vasárnap két lánnyal és két fiúval felálló váltók mérték össze tudásukat 1500 méteren. A versenyt egy közel három hetes edzőtábor előzte meg Balatonalmádiban, ahol voltak nyíltvízi és medencés (Balatonfűzfő) edzések is.

A világbajnokság második napján rendezték meg a 15-14 évesek számára az 5 km- es versenyszámot, melyben Anna is úszott.  29 országból 42 leány úszó állt rajthoz reggel 9 órakor ragyogó napsütésben és szinte sima vízfelületnél a gyönyörű öbölben. A rajt után pár száz méterrel hárman kiváltak a tömegből, köztük volt Anna is illetve egy olasz és egy amerikai leány. Ők hárman végig a mezőny előtt haladtak, a harmadik kör utolsó egyenesében elindult a hajrá, melynek végén Anna a hihetetlen 2. helyen ért célba. 

Az utolsó napon a VB aranyat is sikerült megszerezni, ugyanis Bartalos Annával együtt vasárnap első helyezést értek el a 4×1500 méteres váltó tagjai. A rajthoz Nagy Napsugár állt , majd 6. helyen váltotta Annát, aki az összes lányt megelőzte és utolérte a mexikói fiút is, így másodikként váltott. Ezek után Huszti Márton simán utolérte az első helyen tempózó amerikai lányt, így Kárpáti Máténak már „csak annyi dolga” volt, hogy megőrizze előnyét és elsőként csapjon célba, tönkreverve ezzel a mezőnyt, hiszen 30 másodperces előnnyel nyertek!

A magyar váltó ezzel az európa bajnoki cím után megszerezte a világ bajnoki címet is, összesítésben pedig a pontverseny harmadik helyén végzett, 5 ponttal az amerikaiak és 4 ponttal az olaszok mögött. 

Nagyon büszkék vagyunk, gratulálunk Annának és a váltó csapat minden tagjának! Csak így tovább! 

Köszönjük a sok felkészítő munkát Sirkó András edzőnek is!

Hajrá TVSE!