2023. április 19-én, szerda délután elindult az Úszó Országos Bajnokság a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában. A 125. alkalommal megrendezett versenyre április 19-22. között kerül/került sor. A versenyen a TVSE fiatal úszói is részt vesznek.

Már az első napon remek eredmények születtek! Vivi óriási egyéni csúcsot úszott 1500 m gyorsúszásban, ami egyben „A” szint az IFI EB-re. Ezzel az eredménnyel a felnőttek között a 4. helyen ért célba, Anna szintén új egyéni csúcsot úszott 1500 m gyorsúszásban. Réka, Dalma és Gábor a délelőtt folyamán ugrott medencébe. Réka 1500m gyorsúszásban, Dalma 200m vegyes úszásban és 100m gyorsúszásban, Gábor pedig 100m gyorson és 50 m háton volt érdekelt. Réka, Dalma és Gábor kicsit fáradtan kezdték meg a versenyzést, de még három nap hátra van.

A második nap előfutamaiban is születtek remek eredmények! Vivi 200m pillangó és 400m gyorsúszásban volt érdekelt, pillangóúszásban a délutáni B döntőben úszott 400m gyorsúszásban pedig a 10. helyen végzett. Réka, Dalma és Anna ugyanezekben a számokban állt rajtkőre. Anna 400m gyorson új egyéni csúcsot úszott, pillangón alig maradt el a legjobb idejétől, Réka 200m pillangón úszott új egyéni csúcsot, Dalma sajnos elmaradt a legjobb idejeitől. A fiú mezőnyben Gábor 100 m hátúszásban és 50m gyorsúszásban állt rajtkőre. A lányok 4 x 100m vegyes váltóban úsztak még, ahol a felnőtt mezőnyben serdülőként remekül teljesítettek: 17 csapatból a 11. helyen végeztek Jackl Vivien, Bartalos Anna, Virág Réka, Nagy Dalma összeállításban.

A harmadik napon sem panaszkodhatunk, szintén szuper eredmények születtek az elődöntőkben az Országos Felnőtt Bajnoksàgon. Vivi a fő számában, a 400m vegyes úszásban állt rajtkőre, ahol élete legjobb délelőtti idejét úszta, ezzel bejutott a délutáni döntőbe! Anna is remekelt a délelőtt folyamán, szintén 400m vegyes úszásban nyújtott
kiváló teljesítményt, neki is sikerült megúsznia a délelőtti legjobb idejét, amivel 13 évesen a 9. helyen ért célba, ezzel első számú tartalék versenyző lett. Réka és Dalma 200m gyorsúszásban voltak érdekeltek, mindketten nagyon közel úsztak az egyéni csúcsukhoz, ami szintén remek teljesítmény. A 4 x 100m gyorsváltóban szerepeltek még a lányok, a 11. helyen végeztek: Jackl Vivi, Nagy Dalma, Virág Réka és Bartalos Anna

3. nap: 400 méter vegyes döntő
Jackl Vivien óriási egyéni csúccsal EZÜSTÉRMES!

Edző: Kocsis Márta

Hajrá fiúk, lányok!
Hajrá TVSE!


Kérjük, támogassa munkánkat adója 1 %-ával! Köszönjük!
KATTINTSON IDE!